lauantai 21. tammikuuta 2012

Olutarvio: Malmgård Huvila Pale Ale

Malmgårdin panimon olut vaahtoaa vain niukahkosti tuoppiin kaadettaessa. Oluen väri on pihkanruskea ja hieman samea. Ulkonäkö on juuri sellainen kuin tämäntyyliseltä oluelta odottaakin. Pinnalle jää vielä pitkäksi aikaa kaunis pitsimäinen kerros.

Tuoksu on houkuttelevan raikas ja kirpeän sitrushedelmäinen. Tuoksun hedelmäisyys saa seuraa havumetsästä ja pihkasta, jotka tuovat edelleen raikkautta tuoksuun. Kokonaisuutta täydentää aavistus hunajamaista makeutta ja maanläheistä ruohomaisuutta. Reipas humalointi tuntuu tuoksussa hienona katkerona ja antaa odottaa myös mainiota makua.

Onneksi maku jatkaa linjakkaasti tuoksun perässä. Voimakas humalointi puraisee heti ensikättelyssä. Hedelmäinen maku on todella kuiva ja maltainen, mutta toisaalta myös aavistuksen makea. Siinä on myös samaa havumetsää kuin tuoksussa. Yleisvaikutelma on todella katkeroinen. Alkoholitilavuuteen nähden olut on todella intensiivinen ja reipas. Sen suutuntuma on kuitenkin tästä johtuen melko kevyt mutta erittäin maistuva ja helposti kulautettava.

Voimakkaasti humaloidut oluet ovat omia suosikkejani, ja tämä on hieno esimerkki kotimaisesta laatutuotteesta pale alen osalta. Malmgårdin oluet ovat kauttaaltaan todella laadukkaita ja panimosta onkin tullut eräs omista kotimaisista suosikeista. Sen oluista on aiemmin arvioitu blogissa Arctic Circle Ale ja Jouluolut. Kannattaa tutustua Malmgårdin tuotteisiin!

Malmgård Huvila Pale Ale:
Panimo: Malmgårdin panimo, Suomi
Tyyli: English Pale Ale, 4,2 %
Hinta: noin 4,00-4,50 euroa / 0,50 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...