sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Viiniarvio: Bouchard Bourgogne Pinot Noir 2008

Bouchard Père & Fils on jo vuonna 1731 perustettu viinitila, joka on ollut vuodesta 1820 nykyisellä paikallaan Château de Beaunessa Burgundin sydämessä Côte d'Orin viinialueella. Tilan miljöö on harvinaisen komea, sillä viinitila sijaitsee kirjaimellisesti vanhan linnan sisällä, ja parhaita viinejä varastoidaan seitsemän metriä paksujen muurien sisällä maanalaisessa kellarissa. Tilalla on nykyisin 130 hehtaaria istutuksia, joista 12 palstaa on saanut Grand Cru -luokituksen ja 74 Premier Cru -luokituksen.

Burgundi on tunnettu punaisesta Pinot noirista ja valkoisesta Chardonnaysta. Näistä Pinot noir on maineeltaan miltei myyttinen - oikukas ja vaativa, joka palkitsee asiansa osaavan viinintekijän vaivannäön persoonallisilla ja eleganteilla viineillä. Pinot noir vaatii viileää ilmastoa menestyäkseen ja on muutenkin vaativa maaperän ja kasvuympäristön suhteen.

Pinot noirista tehdyt viinit ovat usein melko hapokkaita ja väriltään ohuita. Bouchard Bourgogne Pinot Noir on väriltään kirsikanpunainen ja syvä. Tuoksu on kirsikkainen ja hennosti yrttinen. Kevyessä/keskitäyteläisessä maussa on samaa yrttisyyttä. Maku on ylipäänsä marjainen ja karpaloinen, kevyiden tanniinien kera.

Viini on tasapainoinen ja laadukas tuotos. Viinintuottaja suosittelee viiniä nautittavaksi grillatun tai paistetun punaisen lihan, riistan, siipikarjan tai kevyen juustojen kera. Itse olen nauttinut viiniä ainakin niin juustojen, lihaisten salaattien ja vaalean lihan kanssa, joiden kanssa se on toiminut hyvin.

Parhaat ranskalaiset burgundilaiset tuppaavat olemaan melko hinnakkaita, mutta tämä viini on noussut yhdeksi suosikiksi Alkon kohtuuhintaisten ranskalaisten valikoimassa. Se ei tarjoa sinänsä mitään erikoista, mutta on ehdottoman tyylikäs esimerkki alueen perustyylistä.

Bouchard Bourgogne Pinot Noir 2008:
Maa/alue: Ranska, AC Bourgogne
Valmistaja: Bouchard Père & Fils
Rypäleet: Pinot noir (100 %)
Hinta: 12,92 euroa / 0,75 litraa / Alko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...