lauantai 14. tammikuuta 2012

Olutarvio: Wells Bowman Stout

Olut näyttää lasissa brittiläisen stoutin prototyypiltä eli punertavanruskealta eli miltei mustalta. Olutta koristaa keskikokoinen kuohkea beige vaahto, joka hupenee hiljalleen mutta kestää lasissa pitkään.

Tuoksu on paahteinen, mokkakahvinen, suklainen ja aavistuksen lakritsinen. Paahteisuus on todella voimakasta ja käytännössä reilusti kärähtänyttä. Tuoksu on melko pehmeä ja varsin houkutteleva joskin tavanomainen.

Maun ensimmäinen puraisu tuntuu puolestaan miltei hyökkäävältä. Hetken ystävyydensolmimisen jälkeen maku paljastuu tuoksun tavoin todella paahteiseksi, melko happamaksi, suklaiseksi ja aavistuksen hedelmäiseksi. Maku on yleisesti ennemmin kuiva ja hapan kuin makea. Melko voimakkaista aromeista huolimatta oluen runko on yllättävänkin ohut. Sen suutuntuma on hapokas ja suklainen sekä helposti juotava. Jälkimaku kestää melko pitkään ja muuttuu lopussa hieman kuivemmaksi.

Olut on kokonaisuutena varsin hyvä stoutti, joskin sen runko olisi kaivannut lisää täytettä. Kuivan hapan maku toimii tässä lopulta aika hyvin, sillä nyt makeus ei saa liikaa valtaa. Lopputulos on kuitenkin varsin yksioikoinen eikä olut jää sen kummemmin mieleen.

Wells Bowman Stout:
Panimo: Wells & Youngs, Englanti
Tyyli: Stout, 5,2 %
Hinta: 3,78 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...