lauantai 14. tammikuuta 2012

Suklaapalajäätelö ja suklaakastike

Joululahjaksi saadun jäätelökoneen ja aiheeseen liittyvän kirjan testaus alkoi suklaisissa merkeissä. Resepti on otettu Susanna Teen Jäätelö-kirjasta. Itse jäätelöstä tuli todella hyvää, joskin vähempikin suklaamäärä olisi riittänyt. Kastikkeen osalta jokin meni pieleen, sillä siitä tuli aivan liian tahmeaa ja nopeasti kovettuvaa. Tulikuuma kastike sulatti myös turhan nopeasti jäätelön, joten ilman sitäkin olisi pärjännyt. Täytyy jatkaa testailua myös tulevaisuudessa kotijäätelön saralla.


Ainekset:
  • 3 dl täysmaitoa
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 115 g maitosuklaata
  • 85 g hienoa sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
Suklaakastike:
  • 50 g maitosuklaata pieninä paloina
  • 25 g voita
  • 4 rkl täysmaitoa
  • 225 g fariinisokeria
  • 2 rkl siirappia
Valmistusohje:
  1. Kaada maito paksupohjaiseen kattilaan, lisää vaniljatanko ja kiehauta. Nosta tulelta ja anna hautua puoli tuntia. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja nosta toistaiseksi sivuun.
  2. Laita sokeri ja munankeltuaiset isoon kulhoon ja vatkaa yhteen kuohkeaksi. Ota vaniljatanko maidosta ja kaada maito hitaasti munavaahtoon hämmentäen koko ajan lusikalla. Valuta kreemi puhtaaseen kattilaan ja hauduta 10-15 minuuttia jatkuvasti hämmentäen. Älä päästä seosta kiehahtamaan, jotta se ei juoksetu.
  3. Ota kattila tulelta ja anna kreemin jäähtyä ainakin tunti. Sekoita välillä, jotta pintaan ei muodostu kuorta. Vatkaa tällä välin kermavaahto ja laita se jääkaappiin, kunnes tarvitset sitä.
  4. Jos käytät jäätelökonetta, sekoita kylmä kreemi ja kermavaahto ja käsittele niitä koneessa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Lisää suklaapalat juuri ennen kuin jäätelö jäätyy. Vaihtoehtoisesti voit pakastaa kreemiä ilman kantta pakasterasiassa 1-2 tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoista. Kumoa kreemi kulhoon ja sekoita haarukalla tai yleiskoneella tasaiseksi. Sekoita joukkoon kermavaahto ja suklaapalat. Laita takaisin pakastimeen 2-3 tunniksi tai kunnes jäätelö on kiinteää.
  5. Valmista suklaakastike juuri ennen kuin tarjoilet jäätelön. Laita suklaa, voi ja maito lämmönkestävään astiaan. Sulata seos vesihauteessa tasaiseksi kastikkeeksi välillä sekoittaen. Siirrä kastike paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri ja siirappi. Lämmitä varovasti, kunnes sokeri sulaa. Kiehauta ja keitä sekoittamatta 5 minuuttia. Annostele jäätelö lautasille ja kaada päälle kuumaa kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...