Ainekset:
- 300 g munanuudeleita
- 200 g herkkusieniä
- 200 g suppilovahveroita
- reilusti auringonkukkaöljyä
- 5 cm pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
- 1 punainen chili pilkottuna
- 5 kevätsipulia
- 1/2 dl miriniä
- 1/2 dl soijakastiketta
- tuoretta korianterinlehtiä
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Kuumenne vesi kattilassa kiehuvaksi.
- Kuumenna wokkipannu ja lisää pannulle reilusti auringonkukkaöljyä. Lisää pannulle inkivääri, valkosipuli, chili ja kevätsipuli, ja wokkaa nopeasti minuutin ajan.
- Nosta samaan aikaan kattila pois liedeltä ja lisää veteen nuudelit kahden minuutin ajaksi.
- Lisää pannulle pienemmiksi pilkotut sienet ja kuullota niitä parisen minuuttia.
- Valuta nuudelit ja lisää wokkipannulle yhdessä mirinin ja soijakastikkeen kanssa. Mausta kevyesti pippurilla. Jos haluat wokista hieman kosteampaa, niin lisää sekaan vielä vettä. Paista sekoittaen parin minuutin ajan.
- Koristele annos tuoreilla korianterinlehdillä ja tarjoa välittömästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti