perjantai 13. tammikuuta 2012

Tomaatti-herkkusienipasta

Tässä pastassa yhdistyvät maukkaat herkkusienet sekä tuoreista tomaateista ja punaviinistä tehty ronski kastike. Voit käyttää mitä tahansa tomaatteja, mutta esimerkiksi kirsikkatomaatit toimivat tässä oikein hyvin. Muista myös raastaa päälle reilusti parmesaania viimeistelemään ja tasoittamaan makua. Lehtipersiljan sijasta voi käyttää muitakin raikkaita yrttejä. Samoin on pastan laita, pappardellen voi korvata muullakin nauhamaisella pastalla kuten spagetilla tai tagliatellella.

Ainekset:
  • 400 g pappardellea
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g herkkusieniä
  • oliiviöjyä
  • voita
  • 2 dl punaviiniä
  • 400 g tomaatteja
  • kuivattua/tuoretta rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaania
  • lehtipersiljaa
Valmistusohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Laita kuumalle paistinpannulle reilusti oliiviöljyä ja voita ja kuullota sipulit sekä ruskista herkkusienet.
  2. Kaada sitten pannulle punaviini ja kiehauta alkoholi reippaasti pois.
  3. Pilko tomaatit pienemmiksi paloiksi ja laita pannulle. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia.
  4. Keitä ja valuta pasta ohjeen mukaan.
  5. Laita pasta tarjoiluvadin pohjalle ja kaada pastan päälle kastike. Raasta päälle reilusti parmesaania ja koristele lehtipersiljan lehdillä. Nauti sellaisenaan tai italialaisen punaviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...