sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Viiniarvio: Ca' Grande Sangiovese Superiore 2009

Ca' Grande Sangiovese Superiore on tehty vuonna 1965 perustetun Umberto Cesari -viinitilan omistuksessa olevalla Ca' Granden viinitarhassa Emilia-Romagnan pittoreskeillä rinteillä Castel San Pietro Termen pikkukylässä.

Viini on väriltään syvän tummanpunainen ja kehittynyt. Tuoksu on heti pullon avaamisen jälkeen hieman sulkeutunut eikä siitä tahdo saada kunnolla otetta. Dekantoiminen kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin ennen viinin nauttimista. Tuoksun auettua siitä paljastuu rypäleelle tyypillistä kirsikkaista aromia.

Täyteläinen maku on mukavan hedelmäinen ja eritoten kirsikkainen. Siinä on myös aavistus hieman happamampaa karpalomaista marjaisuutta sekä mausteisuutta. Viinissä riittää reilusti happoja, joka tekee siitä erinomaisen ruokaviinin. Myös pyöreät tanniinit puraisevat mukavasti muttei päällekäyvästi.

Viini on hinta-laatusuhteeltaan oikein mukava alle 10 euron peruskäyttöviini, joka hedelmäisenä, hapokkaana ja keskitäyteläisenä viiniä rakastaa monenlaista ruokaa. Yleissuosituksena ja oman kokemuksen perusteella sitä voi suositella esimerkiksi pitsan, sienipastan ja tomaattipohjaisten ruokien kanssa nautittavaksi. Viini sopinee hyvin myös vaalean lihan ja grillaruokien kanssa. Eikä tämä ole lainkaan pahaa myöskään yksinään nautittuna. Mutkatonta ja helposti lähestyttävää viiniä kannattaa ehdottomasti testata.

Ca' Grande Sangiovese Superiore 2009:
Maa/alue: Italia, DOC Sangiovese di Romagna Superiore
Valmistaja: Umberto Cesari
Rypäleet: Sangiovese (85 %), Cabernet sauvignon (15 %)
Hinta: 9,75 euroa / 0,75 litraa / Alko

1 kommentti:

  1. Hyi helvetti mikä lasi. Kunnolliseen instrumenttiin panostaminen maksaa itsensä hyvin nopeasti takaisin. Erinomaiset lasit saa vain parin hyvän viinipullon hinnalla.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...