maanantai 9. tammikuuta 2012

Viiniarvio: La Chablisienne Chablis "le finage" 2010

La Chablisienne on ranskalainen, vuonna 1947 kahdesta osuuskunnasta yhdistetty ja perustettu osuuskunta, joka tuottaa nykyisin yli 25 % Chablisin alueen kuuluisista viineistä. Tämä tekee siitä alueen suurimman tuottajan. Osuuskuntaan kuuluu nykyisin yli 300 osakasta, jotka tuottavat viiniä noin kuusi miljoonaa pulloa. Näistä arvioitavana on yksi eli Alkosta saatava La Chablisienne Chablis, tuttavallisemmalta nimeltään "Le finage".

Viini on väriltään hailakan vaaleankeltainen. Tuoksu on raikas, puhdas ja voimakas. Siinä on reilusti vaaleiden hedelmien, kuten omenan ja päärynän, kirpeää hedelmäisyyttä. Alueen kalkkipitoisesta maaperästä kumpuava mineraalisuus on myös hyvin edustettuna.

Tasapainoinen maku on kuiva ja pirteän hapokas. Tuoksusta tuttu hedelmäisyys maistuu myös suussa, mutta maussa löytyy myös selvemmin kevyttä sitrushedelmäisyyttä. Maku kestää pitkään ja jättää kieltä kutittavan jälkivaikutelman.

Puhdaspiirteinen viini oli mainio kumppani valkoviinissä höyrytetyille sinisimpukoille. Se sopinee myös hyvin erilaisille kala- ja äyriäisruoille pl. kaikkein hennoimmat vaaleasta kalasta tehdyt ruoat.


La Chablisienne Chablis "le finage" 2010:
Maa/alue: Ranska, AC Chablis
Valmistaja: La Chablisienne
Rypäleet: Chardonnay (100 %)
Hinta: 15,91 euroa / 0,75 litraa / Alko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...