keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Tagliatellea ja pekoni-jauhelihakastiketta

Tällä kertaa vuorossa on melko perinteinen jauhelihapasta, johon luomunaudan jauhelihan lisäksi tulee pekonia antamaan makua. Lisäksi kastike on kermapohjainen, mutta siihen tuo väriä ja makua tomaattipyree ja tuoreet tomaatit. Ruoasta tuli ihan kelvollista arkiruokaa, vaikka itse olisin kaivannut siihen hieman lisää makua. Seuraavalla kerralla ruoan voisi siis maustaa hieman reilummalla kädellä ja lisätä vaikka hieman chiliä sekaan.


Ainekset:
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 100 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • 1 maustekurkku
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 tl oreganoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • 250 g tagliatellea (tai muuta pastaa)
Valmistusohjeet:
  1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja pekoni, ja ruskista ne paistinpannulla.
  2. Lisää jauheliha, ruskista ja lisää sitten pieneksi pilkotut tomaatit ja tomaattipyree. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Lisää vielä pannulle kuutioitu maustekurkku.
  3. Hauduta hetki ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja lisää pannulle kerma. Kiehauta.
  4. Tarjoa tagliatellen tai muun pastan kanssa. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...