torstai 5. tammikuuta 2012

Tofu-kasviswokki

Wokkiruoat ovat ehdottomasti kiireisen arki-illan pelastus, sillä ruoka valmistuu todella nopeasti ja eri variaatioita voi tehdä oman mielikuvituksensa mukaan. Nyt vuorossa oli kasviswokki. Soija- ja chilikastiketta kannattaa lisäillä oman maun mukaan, joten kannattaa maistella aina välillä. Itse pidän molemmista, joten laitoin molempia reilusti.

Ainekset:
  • 100 g täysjyvänuudelia
  • 200 g tofua
  • 100 g siitakesieniä
  • 140 g bambunversoja
  • 1 porkkana
  • 2 kevätsipulia
  • pala purjoa
  • öljyä
  • tuoretta inkivääriä
  • tuoretta korianteria
  • makeaa chilikastiketta
  • soijakastiketta
Valmistusohje:
  1. Huuhtele sienet, porkkana, kevätsipuli ja purjo. Leikkaa sienet kahteen osaan, porkkana tikuiksi ja viipaloi kevätsipulit sekä purjo.
  2. Valuta tofu kylmän veden alla, kuivaa ja paloittele.
  3. Paista kevätsipulia, purjoa ja porkkanaa öljyssä wokkipannulla parin minuutin ajan. Heitä siten pannulle sienet ja bambunversot ja jatka paistamista. Raasta sekaan tuoretta inkivääriä ja lisää pannulle hienonnettu korianteri.
  4. Lisää pannulle tofu ja sekoita palat kasvisten kanssa. Keitä samaan aikaan nuudelit ohjeen mukaan.
  5. Kaada pannulle reilusti oman makusi mukaan chilikastiketta ja soijakastiketta. Sekoita ainekset pyöräyttämällä ja anna kiehahtaa hetken ajan. Lisää vielä pannulle nuudelit ja pyöräytä wokkia pari kertaa. Tarjoa ja nauti välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...