sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Olutarvio: Beer Hunter's Mufloni Intianpässi

Porilainen panimoravintola Beer Hunter's on tunnettu laatuoluista. Hienon olutpanimon lisäksi heiltä löytyy myös tislaamo, jossa valmistuu pieni määrä kansainvälisesti arvostettuja viskejä. Kyseessä on siis Suomen oloihin harvinaislaatuinen yritys. Kannattaa käydä vierailemassa myös heidän nettisivuilla.

Mutta itse asiaan eli oluen kimppuun. Mufloni Intianpässi on väriltään tummankuparinen ja sameahko. Melko lyhytkestoista ja tiivistä valkoista vaahtoa syntyy kaadettaessa aika niukasti. Tuoksu on raikkaan sitruunainen. Todella reipas humalointi tuntuu sieraimissa, mutta sen lisäksi tuoksu on ylipäänsä hedelmäinen ja aavistuksen hunajainen. Raikkautta tuo myös havumetsän ja pihkan aromit sekä aromaattisuus ja kukkeus. Tuoksussa yhdistyvät hienosti eksoottiset tropiikin ja kotoisamman havumetsän aromit. Tuoksu on IPA:lle tyypillinen ja onnistunut.

Maku ja sen katkerohyökkäys käynnistyy välittömästi ensi kulauksen jälkeen. Oluessa on peräti 150 IBU:a ja se kyllä myös tuntuu. Katkeron täsmäiskussa tuntuu hapan greippi ja sitruuna. Paljon muuta siinä ei maistukaan kevyen maltaisuuden lisäksi. Suutuntuma on kevyehkö ja kuivakan katkera sekä hapan. Jälkimaussa humalointi tuntuu kieltä kuivattavana ja kipristävänä elementtinä.

IPA:t ovat suosikkioluitani ja pidän reilusti humaloiduista oluista, mutta tämä alkaa olla jo siinä rajoilla jopa omaan makuun. Onneksi vielä pysytään selvästi rajan paremmalla puolella. Intianpässiä ei voi siis suositella satunnaiselle olutsiepolle, mutta kylläkin todella voimakkaasti humaloitujen oluiden ystäville. Huomionarvoista on myös oluen alkoholitilavuus, joka on maitokauppatasoa. Makua piisaa siis huimasti tähän nähden.

Beer Hunter's Mufloni Intianpässi:
Panimo: Panimoravintola Beer Hunter's, Suomi
Tyyli: India Pale Ale, 4,5 %
Hinta: noin 5,00-5,50 euroa / 0,33 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...