lauantai 28. tammikuuta 2012

Olutarvio: Oakham Citra

Oakham-panimon historia on vielä varsin lyhyt, sillä se perustettiin vasta vuonna 2006. Oakham Citra on panimon oluista ainoa maistamani, mutta tämän perusteella se ei jää viimeiseksi jos panimon oluita suinkin vain saa käsiinsä jostakin. Nyt puhutaan kuitenkin sen verran laadukkaasta maitokauppaoluesta.

Oakham Citra on nimensä mukaisesti ns. single hop -olut eli sen valmistuksessa on käytetty ainoastaan yhtä humalalajiketta. Olut on vaalea, kullankeltainen ja niukasti vaahtoava, mutta se jättää kuitenkin jälkeensä pitkäkestoisen ja ohuen pitsikerroksen. Tuoksu on havumetsämaisen raikas, sitrushedelmäinen ja greippisen hapan. Aromaattisessa ja hedelmäisessä tuoksussa on myös leikattua ruohoa ja hunajamaista makeutta.

Maku jatkaa hyvin pitkälti tuoksun linjoilla. Hedelmäinen maku on lähinnä greippinen ja hapan yhdistettynä mukavaan katkerohumalointiin ja ruohomaisuuteen. Oluen suutuntuma on keskitäyteläinen, kuohkea, pehmeä ja hieman hapan sekä helposti juotava. Maku kestää pitkään ja muuttuu lopussa voimakkaan kuivan katkeroiseksi. Oakhan Citra on kokonaisuutena oikein mainio olut ja kuuluu ehdottomasti maitokauppaoluiden kärkipäähän.

Oakham Citra:
Panimo: Oakham Ales, Englanti
Tyyli: American Pale Ale, 4,6 %
Hinta: noin 4,00-5,00 euroa / 0,50 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...