Helsingin Sanomien sivuilta löytyi mielenkiintoinen
ohje, jota täytyi kokeilla saamani vinkin perusteella. Voit käyttää joko valmista pestoa tai tehdä sen itse. Oma pesto-ohjeeni löytyy kirjoituksen lopusta. Muuten tein rullat aika lailla Hesarin ohjeen mukaan, mutta lisäsin sekaan myös hieman mustapippuria ja chilijauhetta. Ohjeen paistoajan mukaan rullat olisivat jääneet myös auttamattoman raaoiksi ainakin omassa uunissani eli paistoin itse näin noin puolisen tuntia. Kannattaa siis katsoa milloin pinta on kauniin ruskea ja rapea. Ainesosien mitat ovat myös suuntaa-antavat, käytännössä tärkeintä on voidella mascarponea ja pestoa koko taikinaan ja samoin verhota taikina parmankinkulla.
Ainekset:
- 100 g voitaikinaa
- 20 g mascarponejuustoa
- 50 g pestoa*
- 3 viipaletta parmankinkkua
Valmistusohje:
- Kauli voitaikina ohueksi levyksi. Peitä taikina ensin juustolla, sitten pestolla ja lopuksi parmankinkulla. Kääri tiukaksi rullaksi.
- Leikkaa rullasta noin kahden sentin viipaleita ja aseta palat leikkauspinta ylöspäin pieniin vuokiin. Paista 175–-180 asteessa 10–12 minuuttia.
* Pesto:
Ainekset:
- 1 ruukku basilikaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 50 g parmesaania
- 1/2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje:
- Pese ja hienonna basilika ja valkosipuli.
- Laita basilika yleiskoneeseen ja lisää sekaan myös raastettu parmesaani.
- Lisää öljy nauhana sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti