keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Viiniarvio: Wolfberger Riesling-Pinot Gris 2010

Vuonna 1902 perustettu Wolfberger on Alsacen suurin viinituottaja ja osuuskunta, johon kuuluu 480 viininviljelijää. Tuottajilla on kaikkiaan viinitarhoja 1200 hehtaaria ja valkoviinit tuotetaan Colmarin kaupungin kupeessa Eguisheimin kylässä.

Alkon valikoimassa on tällä hetkellä neljä Wolfbergerin tuottamaa valkoviiniä sekä yksi kuohuviini. Näistä kupliva on vielä maistelematta, mutta kaikki valkoviinit ovat olleet hyviä hinta-laatusuhteeltaan ja erinomaisia ruokaviinejä.

Tämä viini on väriltään hento ja vaaleankeltainen. Sen tuoksu on erittäin intensiivinen ja siinä on vallalla pinosgrismainen trooppinen hedelmäisyys. Toisaalta tuoksussa on myös sitrushedelmiä ja hitunen mausteisuutta. Aromikas ja kukkea tuoksu on houkutteleva ja tasapainoinen.

Jos tuoksu muistuttaa enemmän Pinos gris:tä, niin maussa pääsee esiin voimakkaammin sitrusmainen hapokkuus ja aromaattisuus. Maussa on myös Alsacen alueen Rieslingeistä tuttuja vihreän omenan makua ja mineraalisuutta. Toisaalta Pinot gris tuo makuun hieman makeutta ja trooppisia hedelmiä kuten päärynää, persikkaa ja aprikoosia. Tämä korostuu erityisesti viinin jälkimaussa.


Wolfberger Riesling-Pinot Gris on erinomainen ja tasapainoinen sekoitus kahdesta eri rypäleestä. Riesling tuo viiniin raikasta hapokkuutta ja Pinot gris erityisesti trooppista hedelmäisyyttä ja runsautta.

Viiniä nautittiin tällä kertaa yleisviininä japanilaishenkisessä illassa. Aavistuksen makea, hapokas, intensiivinen ja todella hedelmäinen viini sopi mielestäni loistavasti maltillisesti maustetun aasialaisruoan kanssa.

Viini on ylipäänsä todella monipuolinen ruokaviini. Sitä voi suositella nautittavaksi esimerkiksi äyriäisten ja kalaruokien sekä vaikkapa hieman kermaisten keittojen kanssa.

Wolfberger Riesling-Pinot Gris 2010:
Maa/alue: Ranska, AC Alsace
Valmistaja: Wolfberger
Rypäleet: Riesling (60 %), Pinot Gris (40 %)
Hinta: 13,00 euroa / 0,75 litraa / Alko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...