sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kookoksinen linssi-tomaattikeitto

Talvinen keittolounas oli tällä kertaa Hesarin ohjeen perusteella tuunattu linssi-tomaattikeitto. Seurasin ohjetta melko tarkasti, ja lopputulos oli todella hyvä. Kookosmaito pehmentää mukavasti currysta tomaattipohjaista kastiketta ja linsseistä on tulossa hyvää vauhtia eräs suosikkiainesosistani.

Ainekset:
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
  1. Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa sipuli lohkoiksi, viipaloi valkosipuli ja porkkanat.
  2. Kuullota sipuleita ja porkkanoita hetki rypsiöljyssä. Lisää currytahna ja jatka kuullottamista. Lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisfondi.
  3. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää ne kattilaan. Keitä puoli tuntia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...